Grænsehandel

Der bliver ofte indkøbt store mængder af slik, øl og sodavand i grænsehandel butikkerne. Man kan de fleste steder sagtens betale med danske kontanter, og personalet taler som regel dansk.

Ud fra egen erfaring med handel i Tyskland kan vi dog konstatere, at selv om grænsebutikkerne reklamerer med deres lave priser, er de fleste ting billigere i de rigtige tyske butikker i Flensborg. Eksempelvis kan man købe stort set alt det, som findes i grænsebutikkerne i indkøbscenteret i Real beliggende i i Förde Park til en lavere pris. Så hvis man har tid og lyst til at køre lidt mere, er der helt sikkert endnu flere penge at spare hvis man kører længere ned i Tyskland.

Til grænsebutikkernes forsvar skal det dog siges, at de ofte har gode tilbud på diverse varer, og når tingene er på tilbud er det svært at finde dem til en bedre pris andre steder.

Af grænseovergange med grænsehandel muligheder kan bl.a. nævnes Kruså, Padborg og Süderlügum ved Tønder.

Ved Kruså grænseovergangen kan man handle i Fleggaard og Poetzsch, adressen til området er: Alte Zollstr. 44, 24955 Harrislee.

Fleggaard holder åbent Mandag – Lørdag kl. 07.00 – 22.00 og Søndag kl. 11.00 – 20.00

Poetzsch holder åbent Mandag – Lørdag kl. 07.00 – 23.00 og Søndag kl. 11.00 – 22.00

Ved Padborg grænseovergangen kan man bl.a. handle i Fleggaard, Poetzsch og Otto Duborg, adressen til området er: : Industrieweg 40-49, 24955 Harrislee.

Ved Süderlügum grænseovergangen kan man bl.a. handle i Fleggaard og Calle, adressen til området er: Hauptstrasse 64, 25923 Süderlügum